Termen si conditii

Magazin online brichete pentru foc

1. Introducere
Aceste conditii generale stabilesc regulile, modul si conditiile de cumparare-vanzare prin intermediul magazinului online biobrichet.ro. Aceste conditii generale reprezinta un contract de cumparare-vanzare intre VALMAR BALYCONS SUD SRL-D si Client.

VALMAR BALYCONS SUD SRL-D, da clientului posibilitatea de a cumpara produsele oferite prin intermediul magazinului online prin plasarea de comanda si achitarea pretului respectiv de vanzare.

Clientul poate efectua comenzi de cumparare a produselor oferite prin intermediul magazinului online doar dupa ce si-a dat acordul cu conditiile generale prezente, prin aceasta angajându-se sa le respecte.

Magazinul online biobrichet.ro este operat de societatea VALMAR BALYCONS SUD SRL-D, cu punct de lucru in Pîrşcoveni , Strada: Ştefan Parscoveanu  , nr. 250, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J28/209/2014 C.U.I.:33014592.
Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
Descrierea fiecaruia dintre produsele mentionate include caracteristicile sale principale – dimensiuni, culori disponibile, imagine si pret de vanzare.
Sub denumirea „Client” se întelege o persoana fizica sau juridica care si-a dat acordul cu conditiile generale prezente.

Publicarea caracteristicilor principale ale produselor si a pretului lor de vanzare in magazinul online in esenta sa reprezinta o invitatie publica în sensul art. 290, al. 1 din Legea Comerciala pentru plasarea unui ordin de cumparare in concordanta cu acestea.

Fiecare ordin de cumparare plasat de client prin magazinul online, in baza acestor conditii generale, este realizat ca rezultat al executiei contractului de cumparare-vânzare dintre parti.

2. Procedura de plasare a comenzii/ordinului de cumparare
Procesul de cumparare incepe dupa ce clientul a ales produsul si cantitatea (dupa caz). Comanda se plaseaza prin accesarea butonului „Finalizeaza comanda”. Inainte de a comanda produsele dorite din magazinul online clientul trebuie sa verifice daca in cosul de cumparaturi figureaza pana in momentul respectiv produsele cu caracteristicile lor principale –  cantitate si pret.
In continuare clientul trebuie sa completeze pasii pentru finalizarea comenzii prin completarea campurilor puse la dispozitie (nume complet, adresa,telefon, modalitate de plata, modalitate de livrare, observatii etc). Daca nu se completeaza toate campurile obligatorii, comanda nu poate fi plasata.
In cazul în care clientul a introdus e-mailul gresit, adresa si/sau un numar de telefon nevalid, incomplet sau gresit, comanda este considerata nevalida si magazinul online nu este obligat si nici angajat in executarea acesteia.
Comanda plasata pe site este confirmata printr-un e-mail trimis la adresa de e-mail a clientului.
Toate preturile produselor din magazin sunt afisate în RON. Preturile sunt unitare si nu includ costurile de livrare, daca nu este precizat altfel.

3. Metode de plata si livrare
Pentru orice comanda din magazinul biobrichet.ro, poti alege una dintre modalitatile de plata prezentate mai jos:

1. Plata in numerar, la livrare
La livrare vei achita contravaloarea comenzii tale direct curierului care iti aduce produsul. In colet vei gasi si factura. Chitanta o vei primi de la Curier.

2. Plata in numerar la ridicarea coletului de la sediul nostru

4. Livrarea produselor

VALMAR BALYCONS SUD SRL-D va depune toate diligentele pentru a respecta termenele de livrare mentionate pe site. Totusi, nu putem fi considerati responsabili de eventuale intarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un tert sau de catre consumator sau de o cauza imprevizibila si insurmontabila precum cazul de forta majora.
In cazul nereceptionarii coletului in cadrul termenelor indicate, vom demara o ancheta impreuna cu societatea de curierat si care ar putea sa dureze cateva zile. Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuata.
Produsul este predat clientului sau unei persoane terte care o va receptiona si va confirma primirea produsului în numele clientului semnand documentele de livrare. In cazul în care clientul nu a fost prezent în termenul de livrare la adresa indicata de acesta sau nu s-au asigurat accesul si conditiile necesare predarii marfii în acest termen, magazinul este exonerat de obligatia sa de a livra marfa comandata. Clientul isi poate reafirma dorinta de a primi marfa si dupa expirarea termenului de livrare in care nu a fost gasit la adresa respectiva, acoperind toate costurile de a doua livrare.

5. Colete neridicate si returnate
Clientul nu este exonerat de obligatia de plata a facturii in cazul in care produsele trimise nu au fost ridicate in termen de 5 zile de la primirea notificarii de livrare. Cheltuielile cauzate de expedierea tur-retur, vor fi evidentiate si adaugate la factura comenzii returnate. In acest caz VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  isi rezerva dreptul de a cere plata integrala a facturii cat si a cheltuielilor de curier tur – retur.

6. Returnarea produselor
Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Execeptii de la aceasta regula:
Art. 10. – Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.

Aplicam legislatia in vigoare legata de returnarea produselor si restituirea contravalorii sau inlocuirea acestora. Litera c) din art. 10 prevede exceptia de retur a produselor personalizate dupa specificatiile consumatorului pentru ca aceste produse nu pot fi revandute. Produsele comandate de tine sunt unicate, personalizate si confectionate conform preferintelor tale. Din acest motiv, dupa ce ai finalizat comanda, nu poti renunta unilateral la produsul respectiv.

Daca intalniti o situatie de incalcare a dreptului de autor, va rog sa ne raportati situatia pe adresa office@brichetefoc.ro

7. Garantia produselor biobrichet.ro.
Termenul de garantie pentru produsele comercializate pe biobrichet.ro este limat la 3 ani

Actul necesar pentru inlocuirea sau restituirea valorii produsului este factura fiscala emisa de VALMAR BALYCONS SUD SRL-D .

9. Disponibilitatea produselor
ProduseleVALMAR BALYCONS SUD SRL-D  sunt supuse constrangerilor productiei artizanale. Livrarea produsele comandate se realizeaza in termen de 3-7 zile lucratoare incepand cu data comenzii dumneavoastra. Daca din motive obiective (probleme tehnice sau indisponibilitate materie prima) nu putem sa realizam comanda dvs. ne angajam sa va anuntam de indisponibilitatea temporara si cum putem remedia problema.

10. Declinarea responsabilitatii
Datorita volumului mare de informatii, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.
In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.
Imaginile produselor sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi din puct de vedere al nuantelor de culoare,fapt datorat diferentelor de culoare intre nuantele digitale, prezentate pe monitor si nuantele tiparite. In acest sens, nu vom emite o notificare prealabila.
Valoarea maxima a obligatiilor VALMAR BALYCONS SUD SRL-D , fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  de la clientul respectiv. Dupa expedierea acceptarea produselor si trecerea termenului de 10 zile pentru returnarea produselor, clientul nu mai poate pretinde catre I.I. CONSTANTINESCU STEFANIA FELICIA returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

11. Date cu caracter personal
Datele cu caracter personal comunicate de client nu vor fi facute publice conform Legii de protectia datelor cu caracter personal si Codului de procedura fiscala.
Informatiile pe care ni le comunicati sunt necesare pentru prelucrarea si livrarea comenzilor precum si pentru emiterea facturilor. Absenta acestor informatii poate antrena anularea comenzii dumneavoastra. Prin comandarea produselor pe site-ul biobrichet.ro va angajati sa ne furnizati informatii corecte si valabile.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata,VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
Astfel, VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.
Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul biobrichet.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: Bals , Str. N. Balcescu nr.112, ap.4, jud. Olt.

12. Rezolvarea litigiilor
VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  incearca si doreste solutionarea eventualelor litigii pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate raspunderea. Forta majora invocata si probata de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii – cu exceptia obligatiei de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei – pe intreaga durata a fortei majore.

13. Asistenta si solutionarea problemelor
Pentru informatii suplimentare, asistenta si rezolvarea problemelor te rugam sa ne contactezi telefonic la numarul 0760295295, 0767917522 sau prin email felicia.office@gmail.com. Programul este de luni pana vineri, intre ora 9- 18, si sambata 09-13 cu exceptia sarbatorilor legale sau a unor evenimente speciale pe care le vom anunta pe site.
Aceste Conditii generale intra în vigoare la data de 17 August 2016. SC VALMAR BALYCONS SUD SRL-D  isi rezerva dreptul de a le modifica în orice moment, publicand in acelasi timp modificarile respective pe site-ul biobrichet.ro, impreuna cu o notificare privind publicarea acestora. Modificarile ulterioare in Conditiile generale nu afecteaza relatiile contractuale dintre client si VALMAR BALYCONS SUD SRL-D , pentru comenzile plasate anterior acestor modificari.